STD-företagens och Stockholmsmässans pris till arkitekturstudenter – vinnarna utsedda

· · ·
Av Saga Hellberg, 30 Jan 2012

Svenska Teknik&Designföretagen och Stockholmsmässan delar för andra gången ut pris i en arkitekttävling för studenter om utformningen av ett besökscafé, i ett specifikt material. Första gången var materialet trä och i år är det stål. Tävlingen, ”Nya ögon på stål”, genomförs denna gång tillsammans med Stålbyggnadsinstitutet och Entreprenörerna. Vinnarna är nu utsedda och prisutdelningen kommer att ske under Nordbygg 2012 där caféet kommer att vara uppbyggt i entréhallen.

Arrangörerna har varit ute på skolorna och föreläst om stål. En jury bestående av representanter från respektive organisation och från tävlingsavdelningen på Sveriges Arkitekter har bland de 41 bidragen valt ut ett vinnande förslag och sex hedersomnämnanden.

Juryn har beslutat att tilldela första pris till förslaget GRUVAN inlämnat av Jonas Berg och Benjamin Holmström, studerande vid Chalmers Arkitektur. Utöver prissumman på 20.000 kr kommer Jonas och Benjamin att få se sitt vinnande besökscafé i stål byggas upp på entrétorget vid mässan Nordbygg 2012. Förslagen har bedömts utifrån innovationshöjd, arkitektonisk gestaltning, funktion samt genomförbarhet.

Hedersomnämnande har gått till:
• Coil – Jonna Berg och Emma Svanström, Chalmers
• Framing – Lukas Malm och Beatrice Eckord, LTH
• Steel Weave – Chingis Ruth och Joakim Wadenholm, KTH
• Stål for all – Michael Ghersetti Fabiansson och Gizella Puskas, Chalmers
• Ståläng – Saga Karlsson och Anna Wrener, Chalmers
• Svalan – Helena Rengemo och Lowa Sund, Chalmers

Prisutdelning kommer att ske torsdagen den 22/3 kl. 16.30 på Nordbygg. Klicka här för mer information om tävlingen, de 41 bidragen och juryns utlåtande, eller kontakta Saga Hellberg, STD-företagen 08-762 67 06, saga.hellberg@std.se.

Det vinnande förslaget Gruvan.

Det vinnande förslaget Gruvan.