Vårens uppdragsledarutbildning går i mål

· ·
Av Lena Wästfelt, 12 Jun 2012

Idag avslutades vårens upplaga av STD-företagens uppdragsledarutbildning i Stockholm. Bjarni Ingvason, Ulf Kjellberg och Stefan Pettersson från STD-företagen Region Väst närvarar och delar ut diplom. Uppdragsledarutbildningen har sitt ursprung i region väst men har genomförts i två omgångar för företag även i Stockholm.

Utbildningen omfattar totalt 36 timmar och riktar sig till den unga arkitekten eller ingenjören med ett par års erfarenhet, på väg att handlägga sitt första uppdrag. Men också till den mer erfarna projektören som vill få en helhetssyn på projekteringsprocessen. Syftet är att vidareutbilda tekniska konsulter inom de ansvarsområden som medföljer att leda större uppdrag. Kursinnehållet har under årens lopp kontinuerligt utvecklats för att täcka upp aktuella ämnen och ger nu grundläggande kunskaper inom bland annat ledarskap, bygglagstiftning, juridik, kvalitets- och miljöledning samt energi- och miljöklassificering av byggnader.

Efter åtta kurstillfällen avslutas utbildningen med en tentamen och därefter erhålls ett intyg. Och det är alltså hit vårens trettiotal elever nu har nått. Nu kan de pusta ut och motta sitt diplom. Stort grattis till alla deltagare!

STD-företagen Region Väst initierade utbildningen, som nu även erbjuds i Stockholm. I höst återkommer utbildningen i Göteborg, håll utkik efter kurstillfällen på vår hemsida och i våra sociala kanaler, Twitter och Facebook.