Träffa STD-företagen i Almedalen

· · · · · ·
Av Charlotta Ribbefjord, 26 Jun 2012

Sverige blir allt mer av ett kunskapssamhälle. Människorna flyttar in till de större städerna, tjänstenäringen växer och infrastrukturen blir allt viktigare som möjliggörare. Men hur väl matchar behoven i den nya staden den gamla och hur väl matchar traditionella kompetenser nya tjänster och behov?

Det kommer vi att diskutera i Almedalen. Veckan när politiker, organisationer och företagsledare möts i Visby. Följ med på ”vår resa” där vi guidar dig genom ett antal viktiga områden som ger staden, kommunen, företagen attraktiva förutsättningar. Staden som både behöver nya bostäder och en sund renovering av gamla. Näringarna som behöver moderna innovationsprocesser och rätt kompetens.

Vi bjuder in till dialog under fyra frukostmöten, där politiker, forskare och företagare möts. Tillsammans formar vi grunden för morgondagens visioner och sprider kunskap om vägarna att nå dit.
På agendan:

Tisdag 3 juli, kl 8.00 – 9.30
Sveriges innovationskraft – var finns den?

Onsdag 4 juli, kl 8.00 – 9.30
Satsar staten på hållbar infrastruktur?

Torsdag 5 juli, kl 8.30 – 9.30
Hotar ungdomsarbetslöshet och ingenjörsbrist samhällsbyggandet?

Fredag 6 juli, kl 8.00 – 9.00
Varför byggs så få bostäder – egentligen?

Ladda ned inbjudan (pdf)

Du kan träffa oss på plats under hela Almedalsveckan, där vi debatterar, diskuterar, minglar och självklart bloggar hela veckan. Följ oss live eller här på Teknik&Designbloggen – din korrespondent i Almedalsbruset.

Inte på plats i Visby? Se seminarierna live via vår hemsida. Diskutera med oss på Twitter och använd hashtagen #stdalmedalen, så kan alla vara med och tycka.

Välkomna!