Arkitektföretagens superhjältar

· · ·
Av Yves Chantereau, 29 Okt 2012

I tidningen Arkitektens oktobernummer fick Jannika Wirstad hederspris i tävlingen om arkitektkårens superhjälte.  Och det är helt rätt; Jannika kastar äntligen ljus på dem som länge befunnit sig i den stora arkitektens mörka skugga: medarbetarna.

Jag vet, jag ansvarar för arkitektfrågor i en organisation som betraktas av många inom kåren som en röst för kapitalet. Nyligen hörde jag någon beskriva arkitektföretag som ”marknadens hantlangare” och en kvart senare utmålades den ”olyckliga utvecklingen mot allt större kontor”. Är det inte dags att begrava myten om den stora arkitekten, för gott? Och inse att idag praktiseras arkitektur inom ramen av arkitektföretag. Först när vi erkänt detta kan vi börja arbetet för ett mer professionellt förhållningssätt och där ingår ett större erkännande av medarbetarna.

Detta är ett känsligt och svårt ämne, det är inte lätt att balansera företagets profilering och kompetensbehov, medarbetarnas utveckling och en bibehållen lönsamhet. Varför finns ekonomin med på den här listan? För att utan lönsamhet finns det ingen möjlighet till utveckling för någon överhuvudtaget. Jag har träffat få om ens någon medvetet snål arbetsgivare. Däremot desto fler som är trängda mellan delvis motstridiga krav. Man lämna gärna över det åtråvärda ansvaret. Men vem ansvarar när saker går fel?

Låt oss snabba på utvecklingen och erkänna att arkitektur idag handlar mycket om att driva företag. Det vore bra om utbildningen tog lite hänsyn till det. Idag är kunskapsluckan inom företagandet inte liten, den är gigantisk.

 

Hederspris i Arkitektens tävling om arkitektkårens superhjälte går till Jannika Wirstad för förslaget "Medarbetaren" med seriestrip. Källa: Tidningen Arkitekten/Jannika Wirstad