Årets bästa arbetsdag

Arbetsårets bästa dag har passerat! Riksfinalen i Future City 2014 genomfördes häromdagen, traditionsenligt får man väl säga, på Arkitektur- och designscentrum i Stockholm.

Dagen ger oss chansen att få blicka in i framtiden – på flera sätt. Dels får vi ta del av vad våra ungdomar tycker om hur en stad ska vara utformad i framtiden och dels får man träffa dessa ungdomar som är vår framtid – förhoppningsvis inom samhällsbyggnad.

Efter fem år som tävlingsansvarig var det i år dags att axla ansvaret som juryns ordförande. Ett minst sagt krävande arbete men i positiv anda. Det krävande är att det är så svårt att bedöma alla lagen rättvist då de gör fantastiska presentationer och har fantastiska idéer om hur en stad ska planeras för att vara hållbar. Alla är värda första pris, känner man. Till slut enades vi dock om om att Pershagenskolan i Södertälje trots allt hade den bästa framtidsstaden i år.

Årets tema var förorten och laget hade på ett föredömligt sätt beskrivit sin framtidsstad utifrån de olika hållbara perspektiven. Många spännande lösningar presenterades under dagen. Som alltid när man har med ungdomar att göra så tänker de utanför den berömda ”boxen”.

Nu tar utvecklingsarbetet av tävlingen vid för att säkerställa att vi kan fortsätta ge våra högstadieelever inblick i vår spännande bransch.

Ge dig själv några minuter att titta på filmerna från tävlingen och modellerna och fundera på om du eller ditt företag ändå inte skulle försöka medverka för att säkerställa framtidens kompetensförsörjning. För vi driver Future City just för dig och ditt företag!

Läs mer:
Länstidningen Södertälje: Pershagenskolan vann framtidstävling
Hemsida Future City.