Ny förbundsdirektör hos vår branschkollega

· · · ·
Av Maria Grunditz, 26 Maj 2014

Tobias Olsson har utsetts till ny förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter. Vi gratulerar, det känns bra. Det behövs ett öppet och engagerat förhållande till dagens samhällsbyggnadsfrågor, där arkitekturen har en given plats i en tid av urbanisering och byggandet av ett hållbart samhälle.

Det behövs ju också  bättre planeringsunderlag och nya metoder när vi ska   utveckla vårt hållbara samhälle. Hur ska vi betrakta Stefan Attefalls nya förslag om de så kallade attefallshusen i detta ljus? Innebär det regelförenklingar i verkligheten, eller blir det ett fullskaleexperiment med oanade konsekvenser?  Har förslaget hastats fram för fort? Tobias  debatterade med bostadsministern om detta i förra veckan i Studio Ett i P1. Lyssna gärna på debatten genom att klicka här.

Tobias tillträder sin tjänst på Arkitektur- och Designdagen i Almedalen den 30 juni. Samma dag arrangear STD-företagen   vårt första seminarium för veckan. Temat tar upp  det framtida samhällsbyggandet – vem tar initiativ och vem kan ta ansvar? Du kan följa våra planer för och aktiviteter i Almedalen genom att klicka här. Vi fortsätter att engagera oss i de stora förändringsfrågorna i samhället.