Nytt ljus i Almedalen?

· · · · ·
Av Maria Grunditz, 29 Jun 2014

I olika sammanhang hör jag allt oftare kommentaren ”nu svänger pendeln”. Och då handlar det om insikten  att långsiktigt tänkta lösningar med humanistiska perspektiv i längden vinner över kvartalsekonomiska aspekter.

Våra tre seminarier tar upp frågan på olika sätt. Det första, imoron på måndag morgon (frukost från kl 07.30), handlar om hur beslutsfattandet i kommunerna ska organiseras för att kunna slå vakt om allmänna och  långsiktiga intressen, hur vi ska hantera frågor om hållbarhet, hur samverkansformer mellan offentligt och privat kan se ut, och sist men inte minst hur får vi plats med de demokratiska processerna trots slimmade organisationer i kommunerna.

Mycket för ett entimnas seminarium? Ja! Komplexa frågor? Ja!  Men möjligheten att lyfta dem med både forsknings-, politisk och praktisk kompetens på plats gör att jag är övertygad om att vi kommer vidare på ett spännande sätt. Här är en länk  till seminariebeskrivningen.

Kom gärna redan 07.30 och ät frukost med oss!